Tomat: Halver cherrytomaterne og læg dem i et fad. Knus hvidløget og rør det sammen med 1 spsk. olie, timian (eller tørret oregano), salt og peber. Dryp det over tomaterne og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min.
Sauce: Hak skalotteløget fint og kog det op i en gryde sammen med ½ dl marsala (sød italiensk vin) og hønsefonden. Lad det koge ind til det halve, tilsæt resten af marsalaen og smag til med salt og peber.
Fisk: Dup fisken tør med køkkenrulle, skær den i portionsstykker og læg dem på en tallerken ved siden af hinanden. Pluk bladene af rosmarinkvisten og hak dem fint. Smelt smørret på en pande, tilsæt 1 spsk. olie, citronskal og –saft samt hakket rosmarin og varm det hurtigt igennem. Dryp smørret/olien over fiskestykkerne og lad det trække i 10 min. Krydr med salt og peber og grill eller steg fiskene 2-4 min. på hver side (afhængig af tykkelse) - start med skindsiden.
Server retten sammen med kogte eller bagte kartofler, godt groft brød og en blandet grøn salat med rucola, parmesanflager og olie/eddikedressing med sennep.
Kommentarer og forslag til opskriften