0
Torskerogn med avocado og karse – hytteost og groft rugbrød

Torskerogn med avocado og karse – hytteost og groft rugbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Torskerogn: Soigner rognen for eventuelt overskydende hinder og krydr den med salt og sort peber. Rul rognen stramt ind i pergamentpapir og stram det derefter op med stanniol eller bind det op med kødsnor. Lad "pølserne" simre i vand, tilsat godt med salt, hele peberkorn og lidt eddike - i ca. 15-30 min. (afhængig af størrelsen). Normal kogetid vil være ca. 15 minutter for 6-700 g. rogn. Lad bukserne trække i kogevandet i ca. 10 min og køl derefter af. Rognen skal føles fast. Når rognen som her skal pandesteges efterfølgende er det bedst at ”underkoge den en smule da den jo også får tilberedning på panden.

Stegt torskerogn: Skær den pocherede afkølede torskerogn i ca. 2-3 cm tykke skiver og vend skiverne i mel. Steg dem i smør og olie på en varm pande til de er gyldne på begge sider (ca. 2 minutter på hver side) Husk at krydre dem med salt og peber.

Salat: Skrub/skræl og kog kartoflerne i saltet vand, indtil de er møre. Lad dem dampe godt af. Skær avocadoerne i halve og fjern stenen. Skræl dem og skær på langs i tykke skiver eller bidder (hvad du foretrækker) og kom dem i en skål. Skræl rødløg og snit i fine strimler – dryp saften af en ½ citron over og lad det trække et par minutter. Skær kartoflerne i mindre stykker og kom i skålen sammen med kippet karse (gem lidt til pynt), oliven olie og resten af citronsaften. Vend det hele rundt og krydr med salt og sort peber.

Serveres på en stort fad, drys med lidt af det overskydende karse server en skål med hytteost og lidt groft rugbrød dertil.

Se opskrift på et godt og nemt rugbrød HER

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?