0
Ravioli med ricotta og spinat med stegt kuller og cremet parmesan - hvidløgssauce

Ravioli med ricotta og spinat med stegt kuller og cremet parmesan - hvidløgssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
parmigiano reggiano (Parmesan)babyspinathvidløgskalotteløg
1 min.
Parmesansauce & spinat:

Skyl spinat grundigt og slyng det tørt i en salatslynge. Pil hvidløg (brug 1/2)  og skær dem i tynde skiver. Pil og hak skalotteløg.Rist hvidløg i en kasserolle eller sauteause i god olivenolie, stille og roligt ved medium varme til de netop begynder at blive gyldne og sprøde. Tilsæt skalotteløg sammen med 2-3 klumper kold smør og den skyllede spinat - vend rundt til spinaten er faldet sammen - tilsæt 4-5 spsk. af kogevandet fra pastaen og riv 2/3 dele af parmesanen heri. Skyl citronen og dup den tør. Smag spinat og parmesansaucen til med salt og peber samt lidt revet citronskal.

ravioli med spinat og ricotta
10 min.
Ravioli:

Kog ravioli i rigeligt godt saltet vand (skal smage som Middelhavet siger italienerne!). Kog dem i 4-5 minutter. Dræn i et dørslag (gem lidt af pastakogelagen til saucen!)

kullerfilet med skind
15 min.
Fisk:

Soigner fisken og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie (se video ovenover) på en varm pande. Læg letknuste upillede hvidløgsfed (brug resten) på panden og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

20 min.
Anretning:

Vend ravioli i spinat og parmesansauce - anret i varme dybe tallerkener - riv det sidste parmesan over og top med den stegte fisk.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?