0
Tortellini med ricotta og spinat med stegt kulmule og parmesansauce

Tortellini med ricotta og spinat med stegt kulmule og parmesansauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tortellini: Kog tortellini i rigeligt godt saltet vand (skal smage som Middelhavet siger italienerne!). Kog dem i 4-5 minutter. Dræn i et dørslag (gem lidt af pastakogelagen til saucen!)

Parmesansauce & spinat: Skyl spinat grundigt og slyng det tørt i en salatslynge. Pil hvidløg og skær dem i tynde skiver (brug ½ delen her!) Rist hvidløg i en kasserolle eller sauteause i god olivenolie, stille og roligt ved medium varme til de netop begynder at blive gyldne og sprøde. Tilsæt 2-3 klumper kold smør og den skyllede spinat - vend rundt til spinaten er faldet sammen - tilsæt 4-5 spsk. af kogevandet fra pastaen og riv 2/3 dele af parmesanen heri. Smag spinat og parmesasaucen til med salt og peber samt lidt revet citronskal.

Salat: Skyl salaten i 2 hold koldt vand og tør den i en salatslynge. Rør en dressing af den grove sennep, citronsaft, lidt olivenolie og lidt sukker (lige dele af hver) og vend den med salaten lige før servering.

Fisken: Start med at sikre dig at alle skæl er fjernet fra fisken. De kan nemt skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Soigner fisken og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Læg letknuste upillede hvidløgsfed på panden og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

Anretning: Vend tortellini i spinat og parmesansauce - anret i varme dybe tallerkener - riv det sidste parmesan over og top med den stegte fisk.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?