0
Tortellini med tomat og mozzarella i romescosauce dertil bagt kuller og parmesanstegt rucola

Tortellini med tomat og mozzarella i romescosauce dertil bagt kuller og parmesanstegt rucola

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Romesco:
Skyl og skær peberfrugt i tern af ca. 1 x 1 cm. Rist tynde skiver af det rå hvidløg i generøse mængder af en god olivenolie til de bliver gyldne uden at branke. Tilsæt peberfrugt og sauter ved jævn varme uden de tager farve, men er møre og søde. Tilsæt tomatsauce og lad det hele simre sammen med lidt citronsaft (hvis du har det) og romescokrydderiet (PAS PÅ DET ER STÆRKT!) i ca. 15 min. under låg. (tilsæt evt. lidt vand efterhånden som væden fordamper!). Når det meste af væden er kogt ind og peberfrugter er helt møre, blendes det hele sammen med et par skefulde olivenolie. Blend i en foodprocessor eller brug en stavblender og blend kun til du har en rustik - men dog forholdsvis homogen masse. Smag til med salt og peber og lidt sukker.
rucola
15 min.
Rucola:

Skyl rucola i koldt vand og slyng det tørt i en salatslynge. Sautér det på en pande i lidt smør og finthakket skalotteløg og hvidløg - smag til med  sort peber og vend med fintrevet parmesan - smag på det og giv evt. lidt salt.

20 min.
Fisk:

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i portionsstykker. Krydr med salt og peber, og læg fiskestykkerne i et smurt ildfast fad. Bag fisken i en forvarm ovn ved 175 grader i 10-12 minutter.

tortellini
25 min.
Tortellini:

Kog tortellini i rigeligt godt saltet vand i 3 minutter -  Dræn vandet fra pasta & vend i saucen.

30 min.
Anretning:

Vend den kogte pasta med romesco og server som vist

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?