Tortilla de patatas er et fancy spansk ord for æggekage med kartofler :-) Her peppet op med en fantastisk chorizo fra Bodebjerg!
Kog kartoflerne møre i rigeligt saltet vand - lad dem køle af og pil dem. Skær de kogte kartofler i tern af ca. 1 x 1 cm
Skær pølse, løg, hvidløg og peberfrugt ud i små tern - gerne så fint du kan fx 3 x 3 mm :-)
Snit spidskålet så fint du kan, og skyl og pluk persillen - hak den fint. Vend kål og persille sammen med lidt salt, peber samt et par spiseskefulde god olivenolie.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen og smag til med salt og peber.
Varm en god passende pande (der kan tåle at komme i ovnen) op, og kom lidt smør og olie på.
Kom pølse, løg, hvidløg og peberfrugt på panden og steg til det lige netop tager let farve - vend derefter de kogte kartofler med på panden i et par minutter - krydr med salt og peber.
Kom derefter æggemassen på og lad den sætte sig i bunden i et par min. Sæt panden i en 225 grader forvarm ovn i ca. 8 min. til den hæver flot op og er næsten gennembagt.
Kom kål og persille ovenpå tortillaen og bag den i yderligere 4-5 minutter til kålen falder let sammen.
Som vist!
Kundekommentarer ()