0
Tortilla æggekage med røget makrel fra Skagen og spidskålssalat

Tortilla æggekage med røget makrel fra Skagen og spidskålssalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne møre i rigeligt saltet vand - lad dem køle af og pil dem evt. (lav dem evt. dagen før). 
  2. Skær de kogte kartofler i tern af ca. 1 x 1 cm
  3. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med fløde og smag til med salt og peber. 
  4. Vend små tern af kogte kartofler i æggemassen. 
  5. Varm en god passende pande (der kan tåle at komme i ovnen) op, og kom lidt smør og olie på. 
  6. Kom derefter æggemassen og kartoflerne på og lad den sætte sig i bunden i et par min. Sæt panden i en 225 grader forvarm ovn i ca. 8 min. til den hæver flot op og er gennemstegt. 
  7. Klargør imens tilbehøret: 
  8. Pluk alt makrelkødet i små stykker - kassér ben, skind og hoved. 
  9. Spidskålssalat: Snit spidskålet så fint du kan, og riv gulerødderne og æble på den grove side af råkostjernet eller på din foodprocessor. Læg kål, gulerødder og æbler i en frysepose, og hæld 1 spsk. Lys eddike og 1 spsk. sukker pr. person samt godt med sort peber deri. Slå en knude på posen, slyng den godt rundt og lad indholdet trække i lidt tid. Lige inden servering anrettes salaten i en skål, og der dryppes lidt god olie over. Drys med hakket purløg (brug det halve her).
Anretning

Som vist – kom det plukkede makrelkød på æggekagen og drys med det sidste purløg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?