0
Nixtamal majs tortilla med grisenakke, rejer & stegt broccoli

Nixtamal majs tortilla med grisenakke, rejer & stegt broccoli

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
koteletMexicansk krydderiblanding (stærk)hvidløgzittauerløg
1 min.
Gris:

Skær grisen ud i tynde strimler, og brun dem grundigt af på en pande. Pil hvidløg, pil og hak zittauerløget, og hak eller pres hvidløget. Tilsæt krydderiblandingen (pas på, den er STÆRK) til panden med kødet, og kom løg og hvidløg på. Steg det hele ved svag varme, til kødet er gennemstegt og mørt.

Skagenfood håndpillede rejer
5 min.
Rejer:

Kom rejerne i en sigte, og lad dem dryppe af. 

rødløgkoriandertomaterlime
10 min.
Tilbehør:

Pil og snit rødløg fint. Skær tomater i tern. Pluk og hak koriander groft, og brug gerne en del af stilkene også. Vend rødløg, tomat og koriander sammen, og knug det med lidt fint salt. Vend med limesaft og lidt sukker. 

broccolilime
15 min.
Stegt broccoli:

Del broccoli i mindre buketter, og skær dem i halve. Steg broccoli på en varm pande i olivenolie. Steg på skærefladen, til buketterne er godt brune, næsten brankede. Krydr med salt og peber samt lidt limesaft.

Majs tortillas
25 min.
Tortillas:

Varm tortillas én efter én på en brandvarm pande uden fedtstof, til de begynder at blive gyldne med mørke pletter. Endnu bedre er det at vende dem direkte på en rødglødende kogeplade lynhurtigt. (Duer ikke på induktion og gas). Hold tortillas lune i et fugtigt viskestykke, efterhånden som de er klar.

lime
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top tortillas med kød, løg/tomat tilbehør og rejer. Top med en lime-båd.

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?