0
Tortilla med røget makrel, kartofler, tomat og purløg

Tortilla med røget makrel, kartofler, tomat og purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Makrel, Æg, Fløde, Gluten, Mælk

Fremgangsmåde

Kartofler: Kog kartoflerne møre i rigeligt saltet vand - lad dem køle af og pil dem (lav dem evt. dagen før).

Tortilla: Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med fløde og smag til med salt og peber. Vend små tern af kogte kartofler i æggemassen. Varm en god passende pande (der kan tåle at komme i ovnen) op, og kom lidt smør og olie på. Kom derefter æggemassen og kartoflerne på og lad den sætte sig i bunden i et par min. Sæt panden i en 225 grader forvarm ovn i ca. 8 min. til den hæver flot op og er gennemstegt.

Klargør imens tilbehøret: Pluk alt makrelkødet i små stykker - kassér ben, skind og hoved. Halvér tomaterne. Skær og skyl salaten og del den i mundrette stykker. Hak purløg fint.

Boller: Bag dem i 5-6 min. sammen med æggekagen.

Anretning: Tag æggekagen ud af ovnen og fordel fyldet ovenpå - spis sammen med de lune boller.

Bonusinfo

FULDKORNS BOLLER MED SEJ KRUMME OG SPRØD SKORPE. Il Fornaio blander surdejen med hørfrø og en fordej af hvedemel og fuldkornshvedemel og sætter til koldhævning natten over. Denne proces skaber store unikke bobler i dejen og udvikler en rustik smag af fuldkorn, sødme og let syrlighed. Krummen bliver sej og saftig med store surdejshuller. Bollerne bages ved høj varme så de får en sprød skorpe. De letbrændte surdejsbobler på skorpen tilføjer den primitive smag af ildsted. Og så er de fyldte med sunde fuldkorn.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?