Fremgang:
Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.
1. Start med at skylle alle grøntsager og koriander i koldt vand.
2. Hak hvidløg fint.
3. Skær salaten ud i grove stykker, og skyl den i rigeligt koldt vand. Tør den i en salatslynge.
4. Del avokado i mindre stykker, og skær tomater i tern. Vend avokado og tomat sammen med hakket hvidløg og lidt limesaft, og krydr med salt og peber.
5. Brun kødet grundigt af i lidt neutral olie.
6. Tilsæt fajitakrydderiet (pas på det er HOT!), og rist det igennem. Kom salt på.
7. Sådan samler du retten: Varm tortilla wraps på en brandvarm tør pande. Endnu bedre er det at vende dem på en (rødglødende) kogeplade lynhurtigt. (Duer dog ikke på induktion og gas). Alternativt kan de lunes i ovnen. Fyld de varme tortillawraps med kødfyldet, lidt avokado-tomat fyld, sprød salat og top med creme fraiche.
Anretning: Som vist med masser af plukket koriander og evt. drysset med ekstra fajitakrydderi.
Fajita krydderi indeholder: Sød paprika, spidskommen, paprikaflager, oregano, chili, urteboullion, hvidløg, cayennepeber og havsalt.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Fajita indeholder:
25% Sød paprika, 15% paprikaflager, 5% oregano, 15% spidskommen, 10% chili, 10% urteboullion*, 10% hvidløg, 5% cayenne og 5% havsalt.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.
Kundekommentarer ()