0
Tortillas med bagt grønt og sprøde kikærter

Tortillas med bagt grønt og sprøde kikærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kikærter i vandblomkålsquashagurkMexicansk krydderiblanding (stærk)
1 min.
Bagt grønt og kikærter

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skyl blomkål, squash og agurk. Skær blomkål og squash ud i rustikke, mundrette stykker. Vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen. Bred grøntsagerne ud på en bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de har taget godt med farve, og er møre med bid.

Dræn kikærterne for vand. Vend dem med lidt olivenolie og lidt salt, og bag dem på en bageplade i ovnen under grøntsagerne. Rør rundt engang imellem, og bag i ca. 20 min., til de er gyldne og sprøde.

agurkcreme fraiche 18%hvidløg
15 min.
Cremede agurker

Skær agurken ud i store tern. Smag creme fraichen til med lidt salt, groftkværnet sort peber og fintrevet hvidløg. Vend agurketernene ned i creme fraichen.

Tortilla hvede wraps - bløde
20 min.
Tortillas

Lun tortillas i ovnen i 2-3 min., og hold dem lune i et klæde.

30 min.
Anretning

Anret tortillas med bagt grønt, kikærter og cremede agurker.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.