0
Tortillas med grisenakke, bønner & stegt broccoli

Tortillas med grisenakke, bønner & stegt broccoli

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sous vide, mør grisenakkeMexicansk krydderiblanding (stærk)hvidløgzittauerløgrøde kidneybønner
1 min.
Gris:

Del kødet i mindre tern. Gem al fond og fedtstof derfra. Pil hvidløg, og hak eller pres det. Pil og hak zittauerløget, og sauter hvidløg og løg af på en pande. Tilsæt krydderiblandingen (pas på, den er STÆRK), og kom kødet på. Steg det hele ved svag varme, til kødet er gennemvarmet. Kom drænede bønner på, og steg det hele sammen i 2-3 min. Kom nu fond og fedtstof fra kødet på panden, og lad det koge med i et par minutter. Smag det hele til med salt og peber. 

rødløgkoriandertomaterlime
10 min.
Tilbehør:

Pil og snit rødløg fint. Skær tomater i tern. Pluk og hak koriander groft, og brug gerne en del af stilkene også. Vend rødløg, tomat og koriander sammen, og knug det hele med lidt fint salt. Vend med limesaft og lidt sukker. 

broccolilime
15 min.
Stegt broccoli:

Del broccoli i mindre buketter, og skær dem i halve. Steg broccoli på en varm pande i olivenolie. Steg på skærefladen, til buketterne er godt brune, næsten brankede. Krydr med salt, peber og lidt limesaft.

Majstortillas - nixtamal
25 min.
Tortillas:

Varm tortillas én efter én på en brandvarm pande uden fedtstof, til de begynder at blive gyldne med mørke pletter. Endnu bedre er det at vende dem direkte på en rødglødende kogeplade lynhurtigt. (Duer ikke på induktion og gas). Hold tortillas lune i et fugtigt viskestykke, efterhånden som de er klar.

lime
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top tortillas med kød, løg/tomat og tilbehør. Top med en lime-båd.

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?