Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Del kødet i mindre tern. Gem al fond og fedtstof derfra. Pil hvidløg, og hak eller pres det. Pil og hak zittauerløget, og sauter hvidløg og løg af på en pande. Tilsæt krydderiblandingen (pas på, den er STÆRK), og kom kødet på. Steg det hele ved svag varme, til kødet er gennemvarmet. Kom drænede bønner på, og steg det hele sammen i 2-3 min. Kom nu fond og fedtstof fra kødet på panden, og lad det koge med i et par minutter. Smag det hele til med salt og peber.
Pil og snit rødløg fint. Skær tomater i tern. Pluk og hak koriander groft, og brug gerne en del af stilkene også. Vend rødløg, tomat og koriander sammen, og knug det hele med lidt fint salt. Vend med limesaft og lidt sukker.
Del broccoli i mindre buketter, og skær dem i halve. Steg broccoli på en varm pande i olivenolie. Steg på skærefladen, til buketterne er godt brune, næsten brankede. Krydr med salt, peber og lidt limesaft.
Varm tortillas én efter én på en brandvarm pande uden fedtstof, til de begynder at blive gyldne med mørke pletter. Endnu bedre er det at vende dem direkte på en rødglødende kogeplade lynhurtigt. (Duer ikke på induktion og gas). Hold tortillas lune i et fugtigt viskestykke, efterhånden som de er klar.
Som vist på billedet. Top tortillas med kød, løg/tomat og tilbehør. Top med en lime-båd.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
Kundekommentarer ()