0
Tortillawraps med cajunkrydret pulled pork

Tortillawraps med cajunkrydret pulled pork

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.

Pulled pork er blevet meget populært med det smagfulde og saftige kød, der kan skilles ad med to gafler (heraf navnet). Du skal normalt starte i god tid, hvis du vil servere pulled pork, men her har vores slagter gjort arbejdet for dig. Kødet leveres i en vacuumpose, hvor det er tilberedt sous vide, altså ved lav temperatur over lang tid.

1. Kom vacuumposen med pulled pork i en gryde, og dæk med rigeligt vand. Lad vandet koge op, og skru derefter ned, så det blot simrer. Lad det stå sådan i ca. 20 min., mens du laver alt det andet klar.

2. Skyl imens alle grøntsagerne og koriander i koldt vand.

3. Pil og hak hvidløg fint.

4. Rør hakket hvidløg med cremefraiche og 1/3 af cajunkrydderierne.

5. Smag dressingen til med salt og peber.

6. Skær salaten ud i grove stykker, og skyl den i rigeligt koldt vand. Tør den i en salatslynge.

7. Del peberfrugt i mindre stykker, og skær tomaterne i halve. Agurker i stave.

8. Vend peberfrugt, agurk og tomat sammen med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.

9. Tag posen med pulled pork op ad vandet, og klip hul i posen.

10. Kom kødet i en skål sammen med saften derfra.

11. Skil kødet ad med 2 gafler.

12. Tilsæt det sidste cajunkrydderi, og rør rundt (pas på det er HOT - så smag dig frem).

13. Smag til med salt og peber.

14. Varm tortillawraps på en brandvarm tør pande. Endnu bedre er det at vende dem på en (rødglødende) kogeplade lynhurtigt. (Duer dog ikke på induktion og gas). Alternativt kan de lunes i ovnen.

Anretning: Fyld de varme tortillawraps med pulled pork, tomat, agurk, peberfrugt og sprød salat, og top med creme fraichedressingen.

Cajun krydderiet indeholder: Spidskommen, sød paprika, hvidløg, cayennepeber, sort peber, timian, sennepskorn, oregano og havsalt.

Bonusinfo

Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.

Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer. 

Vi bruger kun autentiske Tlayuda  100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?