Fremgangsmåde:
Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først.
Pulled pork er blevet meget populært med det smagfulde og saftige kød, der kan skilles ad med to gafler (heraf navnet). Du skal normalt starte i god tid, hvis du vil servere pulled pork, men her har vores slagter gjort arbejdet for dig. Kødet leveres i en vacuumpose, hvor det er tilberedt sous vide, altså ved lav temperatur over lang tid.
1. Kom vacuumposen med pulled pork i en gryde, og dæk med rigeligt vand. Lad vandet koge op, og skru derefter ned, så det blot simrer. Lad det stå sådan i ca. 20 min., mens du laver alt det andet klar.
2. Skyl imens alle grøntsagerne og koriander i koldt vand.
3. Pil og hak hvidløg fint.
4. Rør hakket hvidløg med cremefraiche og 1/3 af cajunkrydderierne.
5. Smag dressingen til med salt og peber.
6. Skær salaten ud i grove stykker, og skyl den i rigeligt koldt vand. Tør den i en salatslynge.
7. Del peberfrugt i mindre stykker, og skær tomaterne i halve. Agurker i stave.
8. Vend peberfrugt, agurk og tomat sammen med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
9. Tag posen med pulled pork op ad vandet, og klip hul i posen.
10. Kom kødet i en skål sammen med saften derfra.
11. Skil kødet ad med 2 gafler.
12. Tilsæt det sidste cajunkrydderi, og rør rundt (pas på det er HOT - så smag dig frem).
13. Smag til med salt og peber.
14. Varm tortillawraps på en brandvarm tør pande. Endnu bedre er det at vende dem på en (rødglødende) kogeplade lynhurtigt. (Duer dog ikke på induktion og gas). Alternativt kan de lunes i ovnen.
Anretning: Fyld de varme tortillawraps med pulled pork, tomat, agurk, peberfrugt og sprød salat, og top med creme fraichedressingen.
Cajun krydderiet indeholder: Spidskommen, sød paprika, hvidløg, cayennepeber, sort peber, timian, sennepskorn, oregano og havsalt.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Cajun krydderiet indeholder:
Spidskommen, sød paprika, hvidløg, cayenne, sort peber, timian, sennepskorn, oregano og havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kundekommentarer ()