Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge til pastaen.
Dup laksen tør, og salt let på kødsiden.
Snit løg og hvidløg i fine strimler.
Del tomaterne i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.
Riv timianbladene fra stilkene, og hak dem mellemfint. Du skal bruge omkring 1/4 tsk. pr. person.
Skyl spinaten.
Sæt pastaen over at koge.
Steg laksen i olie på skindsiden i en slip-let pande i ca. 2 min., til skindet bliver gyldent og sprødt.
Vend laksen om, og giv den max. 1 min. på kødsiden.
Tag laksen af panden, og lad den hvile et lunt sted med kødsiden nedad.
Sæt panden over varmen igen. Steg løg og hvidløg i lidt god olivenolie, til de er klare.
Skru op for varmen, og steg tomaterne hårdt.
Tilsæt fløden, lad koge op, vend nu spinaten heri og smag saucen til med salt og peber.
Vend tomatsaucen ned i den drænede pasta, og hæld den ud på et stort fad.
Anret laksen ovenpå og slut af med et godt drej peber, og evt. et dryp god olivenolie.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.
Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kundekommentarer ()