0
Toscansk spaghetti med bacon og kyllingestrimler fra Hopballe

Toscansk spaghetti med bacon og kyllingestrimler fra Hopballe

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
spinathvidløgtomaterløgbacon i tern
1 min.
Klargøring

Start med at sætte en stor gryde godt saltet vand over til spaghettien.

Spinaten skylles, og slynges tør.

Løg og 1 fed hvidløg pr. person hakkes fint.

Tomaterne skæres i tern.

Osten rives fint.

15 min.
Samling af retten

Spaghettien sættes over at koge. Når den er kogt al dente, drænes den. Gem omkring 1 dl af kogevandet pr. person til saucen senere.

Baconen steges på en stor pande, der kan rumme hele retten, til den er sprød. Tag baconen op, og steg kyllingen 2-3 minutter i baconfedtet på panden. 
Krydr med salt og peber, og tag kyllingestrimlerne af panden.

Løg og hvidløg steges på panden, til de er klare.

Tomaterne tilsættes til panden, efterfulgt af spinat, fløde samt halvdelen af parmesanen.  
Spaghettien hældes ned i saucen, og vendes grundigt rundt. Spæd op med kogevandet, hvis retten bliver for tør.
Til sidst vendes kyllingestykkerne ned i panden, og der krydres grundigt.

 

30 min.
Servering

Til sidst drysses retten med bacon og resten af parmesanen.
Panden sættes på bordet, og alle tager selv.

~Velbekomme~

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?