0
Toskansk stegt kyllingebryst med ravioli af ricotta og spinat dertil tomat og stegte hvidløg

Toskansk stegt kyllingebryst med ravioli af ricotta og spinat dertil tomat og stegte hvidløg

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

basilikumtomaterhvidløgskalotteløg
1 min.
Forberedelse:

Sæt en stor gryde vand over at koge tilsat godt med salt og lidt olivenolie.

Pluk basilikum, hak 2/3, og gem det sidste til pynt og skær tomater i rustikke stykker. Pil, og skær hvidløg i tynde skiver. Pil, og snit skalotteløg fint. 

kyllingebryst uden skindbasilikumtomaterhvidløgskalotteløg
15 min.
Kylling og tomatsovs:

Brun kyllingebryst af på en pande i meget varm neutral olie. Krydr med salt og peber. Når kyllingen er godt brunet, skrues ned for blusset, og der tilsættes et par klumper koldt smør. Tilsæt hvidløg, og steg ved svag varme, til hvidløgsskiverne er gyldne og let sprøde.

Tag kyllingebryst fra, og hold dem lune.

Tilsæt skalotteløg og tomater til panden med de stegte hvidløg og kog igennem i 2-3 minutter. Skær kylling i tynde stykker og vend i sovsen. 

ravioli med spinat og ricotta
25 min.
Pasta:

Kog pastaen efter anvisning på pakken eller i 2-3 minutter i rigeligt godt saltet vand. 

Kom de kogte ravioli over på panden med tomat og kylling og vend rundt. Juster evt. konsistensen med lidt af pastakogevandet.

Riv 2/3 af parmesanen i retten, og vend rundt sammen med det hakkede basilikum. Smag retten til med lidt sukker, salt og peber.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Riv det sidste parmesan over ved bordet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?