0
Tournedos med morkelsauce, stegte grønne asparges med Krystal Karl og kartofler vendt med ramsløgssmør

Tournedos med morkelsauce, stegte grønne asparges med Krystal Karl og kartofler vendt med ramsløgssmør

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerramsløgssmør
1 min.
Nye kartofler vendt med ramsløgssmør

Kog kartoflerne i godt saltet vand, til de er møre. Lad dem dampe godt af i et dørslag. Vend kartoflerne med salt, peber og halvdelen af ramsløgssmørret.

oksemørbradbøffer
20 min.
Oksemørbrad

Åbn pakken, og dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr kødet på alle sider med groft salt. Varm en pande (eller en lille sauteause), der passer i størrelse, op til jævn til hård varme. Tilsæt lidt neutral olie eller klaret smør, og læg kødet på. Steg ved medium til hård varme, til kødet begynder at tage farve på den ene side. Vend og gentag på begge sider. Tilsæt et par klatter smør samt evt. et letknust helt hvidløgsfed pr. person. Vend kødet, og krydr med salt. Steg videre på den anden side, mens du ”drypsteger”  på toppen ved at tage stegesmør fra panden med en spiseske og hælde det over kødet. Fortsæt drypstegningen i 2-3 min., hvorefter du krydrer med masser af sort peber.

Jacob anbefaler at stege kødet medium/rare til en temperatur på 55-57 grader i kernen. Lad kødet trække tildækket et lunt sted, mens du steger aspargeserne og luner saucen.

morkelsauce
25 min.
Morkelsauce

Kog 0,25 dl rødvin eller vand (pr. person du laver mad til) op i en lille gryde. Kom morkelsaucen i (sørg for at få det hele med, det er GULD!) og kog den igennem. Lige før servering piskes den kogende sauce med ca. 25 g koldt smør i tern pr. person du laver til. Smag til med salt og peber, og juster evt. balancen med lidt citronsaft eller et par dråber god eddike. 

grønne asparges
30 min.
Stegte grønne asparges

Kasser den nederste 1/5 af de grønne asparges (se video ovenover) og skræl evt. den tilbageværende nederste halvdel. Steg dem på en pande i lidt olivenolie eller smør. Krydr med salt og peber. De skal typisk stege 1-2 minutter på hver side - da de gerne må have lidt bid. 

ramsløgssmørkrystal karl
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet - riv ost over de stegte asparges og kom det sidste ramsløgssmør over kartoflerne. 

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?