0
Tournedos og morkelsauce
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Læs opskriften igennem inden du begynder.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
morkelsaucetørrede morkler
1 min.
Morkelsauce

Morkler: Start med at sætte morklerne til saucen i blød. Kom de tørrede morkler i en lille skål, dæk dem med ca. 1 dl kogende vand, og sæt et låg over. Lad dem trække deri i 5 min.

Morkelsauce: Hæld vandet fra de udblødte morkler igennem en fintmasket sigte eller kaffefilter over i en lille tykbundet gryde eller kasserolle. Kog ind til 2/3 af vandet er fordampet. Kom de udblødte morkler og morkelsaucen i det reducerede “morkelvand”, og kog saucen op. Når saucen er på kogepunktet, tilsættes evt. 1-2 dl piskefløde, og saucen koges igennem i 4-5 min. til passende konsistens. Tilsæt nu 10-15 g smør pr. person. Smørret piskes i saucen. Sluk for varmen, så snart smørret er opløst. Smag til med salt, peber og et par dråber citronsaft.

oksemørbradbøffer
10 min.
Oksemørbrad

Tag kødet ud af køleskabet ½ time, før det skal steges. Åbn pakken, og dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr kødet på alle sider med salt. Varm en pande, der passer i størrelse, op til jævn til hård varme. Tilsæt lidt neutral olie eller klaret smør, og læg kødet på. Steg ved medium til hård varme til kødet begynder at tage farve (ca. 2-3 min. ). Vend, og gentag på alle sider. Tilsæt et par klatter smør, et letknust hvidløgsfed samt et par timiankviste. Vend kødet, og krydr med mere salt og sort peber. Steg videre på den anden side, mens du ”drypsteger” på toppen ved at tage stegesmør fra panden med en spiseske og hælde det over kødet. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min.

Jacob, vores huskok, anbefaler at stege kødet medium/rare med en temperatur på ca. 55-56 grader i kernen, eller til du opnår din ønskede stegegrad. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?