0
Trofie med sugo af oliven, kapers, tomat og skindstegt kulmule

Trofie med sugo af oliven, kapers, tomat og skindstegt kulmule

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kaperssorte oliven, uden stenpeperoncino chili, helhvidløg
1 min.
Forberedelse:

Det er en god idé at starte med at gøre alle ingredienserne klar, og komme dem i små skåle hver for sig.

Skyl kapers i koldt vand i et par minutter, og hak dem fint.

Pil og hak hvidløg.

Skær den tørrede peperocini chili i små stykker.

Skær evt. oliven i skiver.

Pluk og hak persille, og gem lidt til pynt.

Skyl og skær tomaterne i mindre stykker.

Riv parmesanen fint.

trofieparmigiano reggiano (Parmesan)tomaterbredbladet persille
15 min.
Trofie:

Kom en generøs mængde god olivenolie (1 spsk. pr. person) i en sautérpande, kom hvidløg og peperocini på. og rist igennem ved medium varme, til hvidløgene lige netop begynder at blive let gyldne. Mængden af peperocini er en smagssag, men retten må godt have lidt bid. Tilsæt oliven og kapers, og lad det hele stege 1 minut under omrøring. Kom de skårede tomater på, og rist igennem i 2 minutter. Lad sugo'en simre i 4-5 minutter, og kom evt. lidt vand ved. Smag til med salt og godt med sort peber, og juster evt. sødmen med en smule sukker.

Kog imens pastaen i rigeligt godt saltet vand, så den ikke klistrer sammen. Pastaen skal kun koge i 2-3 minutter. 

Kom pastaen over på panden med sugo'en, og lad retten koge igennem. Vend rundt med revet parmesan og hakket persille (gem lidt af begge til pynt).

Fif: Gem altid lidt af pastavandet til at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.

kulmulefilet med skind
25 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden - ikke på skindet! Steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden  i lidt olie på en varm pande. Læg gerne et let pres på fisken de første ca. 30 sekunder, evt. med en tallerken. Dette forhindrer, at fisken buer/trækker sig sammen, og dermed opnår du det sprødeste skind. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre på skindsiden, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad det bruse op.

Vend fisken, og tæl til 10 - VOILA - nu er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys det sidste parmesan og persille over.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.

Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.

Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?