Del fisken i mindre stykker, ca 3-4 pr. person.
Kom fisken i en skål, og krydr med salt og peber samt plukket
og hakket timian (gem stilkene til senere). Riv halvdelen af
parmesanen fint, og vend den med rundt. Lad fisken trække
til senere.
Kog trofie al dente i rigeligt, godt saltet vand. Kom
dem i et dørslag, og vend dem med lidt smør og olivenolie. Alle
former for tørret pasta kan benyttes.
Soigner forårsløgene, og kassér evt. de
yderste blade. Fintsnit den pæne del af de grønne toppe
(gemmes til anretning). Skær resten af forårsløgene i 2-3 cm lange
stykker. Kom begge dele i koldt vand. Pil og finthak rødløg og
hvidløg.
Vend fisken med lidt hvedemel, og steg stykkerne
gyldne og sprøde i rigeligt olie og smør sammen med timianstilkene.
Sæt fisken til side på fedtsugende papir. Brug pande
og fedtstof til næste punkt.
Kom de hakkede hvidløg og rødløg på
panden, og steg, til de er gyldne og sprøde uden at være brankede.
Tilsæt de store stykker forårsløg, og steg dem 2-3 min. Kom
nu den kogte pasta på, og sving rundt sammen med revet
parmesan. Smag til med salt og peber.
Som vist på billedet - drys med de fintsnittede løgtoppe.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()