0
Trofie pasta med forårsløg, stegte hvidløg, timian, parmesan og havkat

Trofie pasta med forårsløg, stegte hvidløg, timian, parmesan og havkat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Havkat, Hvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
havkatfilet uden skindtimianparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Fisk del 1:

Del fisken i mindre stykker, ca 3-4 pr. person.
Kom fisken i en skål, og krydr med salt og peber samt plukket
og hakket timian (gem stilkene til senere). Riv halvdelen af
parmesanen fint, og vend den med rundt. Lad fisken trække
til senere.

trofie
5 min.
Trofie:

Kog trofie al dente i rigeligt, godt saltet vand. Kom
dem i et dørslag, og vend dem med lidt smør og olivenolie. Alle
former for tørret pasta kan benyttes.

forårsløgrødløghvidløg
10 min.
Forårsløg og hvidløg:

Soigner forårsløgene, og kassér evt. de
yderste blade. Fintsnit den pæne del af de grønne toppe
(gemmes til anretning). Skær resten af forårsløgene i 2-3 cm lange
stykker. Kom begge dele i koldt vand. Pil og finthak rødløg og
hvidløg.

havkatfilet uden skind
20 min.
Fisk del 2:

Vend fisken med lidt hvedemel, og steg stykkerne
gyldne og sprøde i rigeligt olie og smør sammen med timianstilkene.
Sæt fisken til side på fedtsugende papir. Brug pande
og fedtstof til næste punkt.

forårsløghvidløgrødløg
25 min.
Færdiggør retten:

Kom de hakkede hvidløg og rødløg på
panden, og steg, til de er gyldne og sprøde uden at være brankede.
Tilsæt de store stykker forårsløg, og steg dem 2-3 min. Kom
nu den kogte pasta på, og sving rundt sammen med revet
parmesan. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet - drys med de fintsnittede løgtoppe.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?