0

Tun i afrikansk krydderiblanding med råsyltet agurk og blød salsa af avokado, grillet peberfrugt og skalotteløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Agurk: Skræl agurken og skær den i papirstynde skiver. Rør sukkeret og ½ tsk. salt ud i eddiken til det er opløst og vend agurkeskiver og et godt kværn peber i. Lad dem marinere i mindst et kvarter.

Salsa: Halver avokadoerne, fjern sten og skræl og skær kødet i små tern. Vend straks ternene med citronsaft for at undgå misfarvning. Skær peberfrugterne i små tern og hak løg, hvidløg og persille fint. Vend det hele forsigtigt med avokadotern, appelsin- og limesaft, 3 spsk. olivenolie, salt og peber og smag til.

Tun: Pensl bøfferne med et lag olie og vend bøfferne jævnt i krydderiblandingen - både flader og kanter skal dækkes. Lad dem hvile i 5 min. til krydderierne lige har -sat sig fast-. Varm lidt olie godt op på en pande og steg bøfferne 1-2 min. på hver side. Skær bøfferne i tynde skiver ved servering.

Server retten sammen med kartoffelbåde, en sprød grøn salat og tyrkisk fladbrød til.

Afrikansk krydderiblanding

Der skal bruges 1 spsk. af alle disse krydderier: Stødt koriander, tørrede chiliflager, cayennepeber, gurkemeje, fintrevet muskatnød, sennepspulver (fx Colman’s), stødt allehånde, stødt ingefær, tørret appelsinskal, sukker, salt og friskkværnet sort peber. Tilsæt 1 tsk. paprika.

Alle krydderierne blandes sammen i en skål. Krydderblandingen kan holde sig i 1-2 måneder, hvis den opbevares køligt i en lufttæt beholder.

Kommentarer og forslag til opskriften