0

Tun i pistacierasp med mangosalsa, kokosris og lynstegt broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salsa: Skræl mangoen, skær kødet fra stenen og snit det i små tern. Halver tomaterne, fjern blomst og indmad og skær tomatkødet i små tern. Rens chilien for kerner og pil hvidløgsfeddet – hak begge dele meget fint. Bland alle dele med citronsaft, 1½ spsk. olie, salt, peber og lidt hakket basilikum og hakket persille. Lad salsaen trække lidt og smag til lige inden servering.

Ris: Hæld kokosmælken og 2 dl vand i en gryde og kog det op. Skyl risene godt og kom dem i gryden. Kog under låg i 10 min., sluk for blusset og lad risene hvile på eftervarmen yderligere 10 min.

Tun: Bland hvedemelet med salt og peber og pisk ægget sammen. Blend pistacienødderne til en grov rasp og bred det ud på en tallerken. Vend tunbøfferne først i mel, derefter i æg og til sidst i pistacierasp. Varm en god klat smør og lidt olie op på en teflonpande og lad det bruse af. Læg bøfferne på og steg dem 1-2 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Tunen må endelig ikke stege for længe, for så bliver kødet tørt.

Grønt: Del broccolien i små buketter og skræl stokken og skær den i skrå skiver. Halver løgene og snit dem i tynde skiver. Varm 2 spsk. olie godt op i en wok, tilsæt broccolien og lynsteg et par min. Tilsæt løg, brun farin, 1½ spsk. vand, salt og peber, og glasér grøntsagerne med hurtige vendinger – ellers risikerer man, at sukkeret brænder på. Smag til inden servering.

Kommentarer og forslag til opskriften