0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pesto: Begynd med den hjemmelavede pesto: 1 dl olie, 1 fed hvidløg, frisk basilikum, pinjekerner, parmesanost, salt og peber blendes. Lad den trække mens du laver resten.

Fisk: Del fisken i 8 portioner, der hver omvikles med en skive bacon som fæstnes med en tandstikker. Læg fisken i et ovnfast fad og fordel pestosaucen på fisken. Sat fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. Herefter skal fisken trække i 5 min.

Chilisauce: Hæld chilisauce og fløde i en lille gryde, kog op, varm igennem og smag til med salt og peber.

Peberfrugterne skæres i tynde strimler og svitses på en pande.

Fordel fisk og peberfrugter på tallerknerne, hæld lidt chilisauce over og server resten af saucen i en sauceskål.

Vi anbefaler ris eller frisk pasta som tilbehør.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet

Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.

Skipjack tun

Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.

Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.