0
Tun Niçoise
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Tun, Ansjoser, Sulfitter, Sennep

Fremgangsmåde

Salat:

1. Kog kartofler i letsaltet vand - og knus dem let eller skær dem i mindre stykker.

2. Kog æg - og pil dem (i stedet for 16 vagtleæg kan bruges 4 almindelige æg)

3. Halvér tomaterne (krydr dem med lidt salt, sukker og sortpeber og lad dem trække en times tid.

4. Rib og kog de grønne bønner i min. 5-7 minutter.

5. Pil hestebønnerne og pil også den tynde hinde/skal af den inderste bønne - lad dem få 30 sekunders blanchering sammen med de grønne bønner.

6. Skyl og tør salaterne.

7. Skær rødløg i ultratynde skiver.

Dressing:

1. Pil hvidløg og skær det i skiver.

2. Knus hvidløget i en morter med 1 tsk salt og ½ tsk sort peber.

3. Tilsæt plukkede blade af basilikum.

4. Brug morteren til at knuse det til en glat pasta.

5. Tilsæt 4 ansjosfileter og knus videre.

6. Tilsæt nu eddike, sennep og olie og rør godt sammen. Smag evt. til med salt og peber.

Tun:

1. Skær tunen ud i tykke bøffer eller lions på 2-3 cm tykkelse/bredde.

2. Pensl et tynt lag olie på begge sider.

3. Grill på en meget varm grill - eller grillpande (max 1 minut på hver side).

4. Krydr med salt og peber.

Anretning: Dræn oliven og kapers for væde og kom nu alle ingredienserne, undtagen tunen, i en stor skål og hæld dressingen over - vend rundt med dine hænder så alt er marineret i dressingen. Smag på salaten og giv evt. mere salt og peber. Anret i en stor skål eller på store tallerkener. Først nu griller du tunen og skærer den ud i stykker som fordeles ovenpå salaten.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?