Salat:
1. Kog kartofler i letsaltet vand - og knus dem let eller skær dem i mindre stykker.
2. Kog æg - og pil dem (i stedet for 16 vagtleæg kan bruges 4 almindelige æg)
3. Halvér tomaterne (krydr dem med lidt salt, sukker og sortpeber og lad dem trække en times tid.
4. Rib og kog de grønne bønner i min. 5-7 minutter.
5. Pil hestebønnerne og pil også den tynde hinde/skal af den inderste bønne - lad dem få 30 sekunders blanchering sammen med de grønne bønner.
6. Skyl og tør salaterne.
7. Skær rødløg i ultratynde skiver.
Dressing:
1. Pil hvidløg og skær det i skiver.
2. Knus hvidløget i en morter med 1 tsk salt og ½ tsk sort peber.
3. Tilsæt plukkede blade af basilikum.
4. Brug morteren til at knuse det til en glat pasta.
5. Tilsæt 4 ansjosfileter og knus videre.
6. Tilsæt nu eddike, sennep og olie og rør godt sammen. Smag evt. til med salt og peber.
Tun:
1. Skær tunen ud i tykke bøffer eller lions på 2-3 cm tykkelse/bredde.
2. Pensl et tynt lag olie på begge sider.
3. Grill på en meget varm grill - eller grillpande (max 1 minut på hver side).
4. Krydr med salt og peber.
Anretning: Dræn oliven og kapers for væde og kom nu alle ingredienserne, undtagen tunen, i en stor skål og hæld dressingen over - vend rundt med dine hænder så alt er marineret i dressingen. Smag på salaten og giv evt. mere salt og peber. Anret i en stor skål eller på store tallerkener. Først nu griller du tunen og skærer den ud i stykker som fordeles ovenpå salaten.
Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet
Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.
Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.
Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften