0

Tunbøffer med ristet hvidløg, sort peber og middelhavssalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Vend 4 fed hvidløg (med skal) i lidt olie, læg dem i ovnen og tænd ved 210 grader – de skal bruges til tunen. Rens alle grøntsagerne og skær dem i store tern på ca. 2½ cm. Vend dem med olie, havsalt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag ca. 20 min. til de er møre og gyldne, men stadig har deres flotte klare farver. Krydderolie: Kom imens de sidste 2 fed hvidløg, revet skal og presset saft fra citronen, oregano- og basilikumblade, ½ dl olivenolie, salt og peber i en foodprocessor og kør det til en smuk grøn olie. Tag grøntsagerne ud sammen med de 4 fed hvidløg og tænd for ovngrillen. Vend de varme grøntsager sammen med krydderolien, anret og lad dem trække tildækket, mens tunen er i ovnen.

Tun: Hvidløgspasta: Fjern skallerne fra hvidløgene, kom resten i en skål og mos dem godt. Kom peberkornene i et viskestykke eller en plastpose og knus dem med fx en kagerulle – de skal være groft knust. Rør dem sammen med hvidløget, et godt nip havsalt og 1 spsk. olivenolie. Pensl tunbøfferne på begge sider med et tyndt lag olie og smør hvidløgspastaen ud på den ene side af hver bøf. Varm en (grill)pande godt op og læg bøfferne derpå med den ”bare” side nedad. Steg dem 2 min. og flyt dem over i et ildfast fad. Grill dem i ovnen 2-4 min. (afhængig af tykkelse) – de må ikke gennemsteges. Lad dem trække ca. 5 min. inden servering.

Server straks sammen med en bagekartoffel og en skål med sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften