Tomater: Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med snitfladen opad. Rør lidt olie, oregano, 1 fed presset hvidløg, salt og peber sammen og fordel det på tomaterne. Bag dem i en 150 grader varm ovn i 30-40 min.
Marmelade: Skær løgene i tynde både og hak 1 fed hvidløg fint. Varm lidt olie op i en kasserolle og sauter begge dele klare deri uden de tager farve. Kom farin og eddike ved, skru ned til lav varme og lad marmeladen simre ca. 10 min. til den er tæt og cremet.
Tun: Dup tunbøfferne tørre, pensl dem med lidt olie og krydr med salt og peber. Grill bøfferne på en grillpande - ca. 2 min. på hver side. Læg straks en skive ost (revet ost kan også bruges) på bøffen, når den er vendt første gang. Tag bøfferne af panden og sæt dem i en 150 grader varm ovn 3-4 min. til osten lige er smeltet.
Smør de ristede burgerboller med mayonnaise, læg salat på bunden og en bøf ovenpå. Smør lidt løgmarmelade på, læg godt med tomater ovenpå og top med overbollen. Server straks med bagte kartoffelbåde og lidt ketchup til.
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Kommentarer og forslag til opskriften