Find en tagine frem, hvis du har, ellers kan du med fordel bruge en god støbejernsgryde eller en gammeldags stegeso. Vær sikker på, at din tagine kan tåle direkte varme fra komfuret. Ellers brug en pande, og hæld retten over i din tagine efter bruning.
Vend kødet med taginekrydderiet, og krydr med salt og peber. Varm lidt neutral olie op i en tagine eller stegegryde, og brun kødet grundigt af. Lad det stege sammen med de hele upillede hvidløgsfed, til det dufter dejligt.
Skyl og skær peberfrugt i 1 x 1 cm tern, kom dem op til kødet, og rist dem med et par minutter sammen med de kogte drænede kikærter. Kom hakkede tomat og plukket timian i. Kom lidt revet citronskal ved og lad retten koge op med 1-2 dl vand. Kom taginen/gryden i en 180 grader varm ovn i ca. 35-45 min. Smag til med salt og peber og server straks.
Kom sesamfrø i et ildfast fad, og rist dem i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne. Knus dem groft i en morter med lidt groft salt. Halvér avokado og fjern stenen. Tag kødet ud, og skær det i skiver. Anret skiverne på et lille fad, dryp med citronsaft, lidt god olivenolie og salt og peber, og drys til sidst masser af sesam over.
Server direkte i tagine/panden med avokado-sesamsalaten til.
Velbekomme!
Tagine krydderi indeholder:
Ras el hanout 50%, spidskommen 20%, kanel 10%, ingefær 10% sød paprika 9% safran 1%
Kundekommentarer ()