0
Tunesisk tagine af okse med kikærter og sesam-avokadosalat

Tunesisk tagine af okse med kikærter og sesam-avokadosalat

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Nordafrikansk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
tynde skiver oksekød til woktagine krydderikikærterhvidløgrød peberfrugtflåede og hakkede tomater
1 min.
Tagine:

Find en tagine frem, hvis du har, ellers kan du med fordel bruge en god støbejernsgryde eller en gammeldags stegeso. Vær sikker på, at din tagine kan tåle direkte varme fra komfuret. Ellers brug en pande, og hæld retten over i din tagine efter bruning.

Vend kødet med taginekrydderiet, og krydr med salt og peber. Varm lidt neutral olie op i en tagine eller stegegryde, og brun kødet grundigt af. Lad det stege sammen med de hele upillede hvidløgsfed, til det dufter dejligt.

Skyl og skær peberfrugt i 1 x 1 cm tern, kom dem op til kødet, og rist dem med et par minutter sammen med de kogte drænede kikærter. Kom hakkede tomat og plukket timian i. Kom lidt revet citronskal ved og lad retten koge op med 1-2 dl vand. Kom taginen/gryden i en 180 grader varm ovn i ca. 35-45 min. Smag til med salt og peber og server straks.

avokadosesamfrøcitron
35 min.
Avokado-sesamsalat:

Kom sesamfrø i et ildfast fad, og rist dem i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne. Knus dem groft i en morter med lidt groft salt. Halvér avokado og fjern stenen. Tag kødet ud, og skær det i skiver. Anret skiverne på et lille fad, dryp med citronsaft, lidt god olivenolie og salt og peber, og drys til sidst masser af sesam over.

60 min.
Anretning

Server direkte i tagine/panden med avokado-sesamsalaten til.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Tagine krydderi indeholder:

Ras el hanout 50%, spidskommen 20%, kanel 10%, ingefær 10% sød paprika 9% safran 1%

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.