0

Tyk grøntsagssuppe med dampet rødspætte, råstegte kartofler og æble/bacon/persilletopping

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Suppe: Snit løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder, rød peberfrugt og bacon i fine små tern, men hold dem hver for sig. Kom lidt olie i en sauterpande og rist baconternene gyldne og netop sprøde deri. Tag baconen op med en hulske og dryp af på køkkenrulle - de skal bruges til toppingen. Kom løg, selleri og gulerødder på panden med baconfedtet og sauter dem bløde, Rør peberfrugt og hvidløg i og sauter videre i 2-3 min. til grøntsagerne lige begynder at tage farve. Hæld vinen i og kog ind til næsten ingenting. Rør fond og passata i og lad det hele koge lidt ind (ca. 10 min.) til en tæt suppe. Smag til.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og snit dem i små tern. Læg dem i koldt vand og lad dem udvande i 20 min. Hæld vandet fra, skyl dem godt og dup dem helt tørre. Smelt smør og 2 spsk. olie sammen på en pande og lad det bruse af. Tilsæt kartoflerne, krydr med salt og peber og rist dem ved middelvarme til de er gyldne og møre. Rør jævnligt så de når at få stegeskorpe. Dryp af på køkkenrulle og drys med lidt ekstra salt.

Topping: Snit æblet i små tern og vend dem sammen med de ristede bacontern, finthakket persille, chiliflager, 2 spsk. olivenolie og citronsaft. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Fisk: Krydr fileterne med lidt salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Dæk tæt til med stanniol og damp dem i en 175 grader varm ovn i ca. 10 min.

Anretning: Fordel suppen i 4 store dybe tallerkner, læg fiskerullerne i midten og slut af med kartoffeltern og bacontopping.

Server straks sammen med godt groft brød og evt. en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?