Lahmacun er en tyrkisk ret, der består af en tynd, rund dej, der er toppet med en krydret blanding af hakket kød (normalt oksekød eller lam), løg, tomat, paprika, hvidløg og forskellige krydderier.
Derefter bages det i en ovn eller på en støbejernspande, indtil de bliver sprøde og gyldne.
De serveres typisk sammenfoldet eller rullet og kan suppleres med citronsaft, friske grøntsager og saucer som f.eks. ezme.
Lahmacun betragtes som en form for tyrkisk pizza på grund af sin lighed med en pizza, selvom smagen og teksturen er anderledes.
Det er en populær gade- eller fastfoodret i Tyrkiet og andre dele af Mellemøsten.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 225 grader.
Pil og finthak både løg og hvidløg (tag halvdelen af begge fra til salaten).
Steg kødet af på en meget varm pande i olivenolie. Brun det grundigt !
Kom løg og hvidløg på sammen med krydderiblanding, og rist igennem et par minutter.
Kom nu tomatpuré på, og rist igennem i yderligere 2 minutter.
Smag til med salt og peber.
Skær tomater og peberfrugter ud i små tern, og kom dem i en skål sammen med resten af de finthakkede løg og hvidløg samt hakket persille.
Vend med smuldret kota og smag til med salt og peber.
Rul dejene helt tyndt ud til runde eller aflange (mest autentisk) pizzaer på et meldrysset bord, og læg dem på bagepapir på bageplader
Fordel kødet på dejen, dryp med olivenolie, og krydr evt. med salt og peber.
Bag dem i den varme ovn i ca. 15-20 min., eller til de er gyldne og gennemtilberedte.
Som vist på billedet. med yoghurt i en skål på siden. Eller fordel yoghurt på pizzaen og salaten over.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Lahmacun (tyrkisk pizza) krydderiblanding indeholder:
25% Korianderfrø, 25% spidskommen. 15% sumak, 10% paprika, 10% sort peber, 5% cayenne, 5% allehånde, 5% kanel
Kommentarer og forslag til opskriften