Kog nudlerne til de er møre, skyl dem under koldt vand og lad dem dræne i en sigte. Vend evt. de kolde, afdryppede nudler med en smule af sesamolien for at forhindre at de klistrer sammen.
I en stor skål, som kan rumme alle ingredienserne laves en dressing af fishsaucen, citronsaft og -skal samt sesamolie. Smag til med brun farin eller alm. sukker – en del mere end man lige tror - og evt. chilli / chillisauce og hakket hvidløg. Dressingen skal være syrlig/sød.
Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en lille ske. Snit agurken fint og læg den over i skålen til dressingen.
Løget snittes ultra-fint og lægges over i skålen også.
Salaten renses, snittes fint og kommer også over i skålen.
Kødet lynsteges på en rygende hed pande eller i en wok et minuts tid sammen med en smule sukker eller honning til det karameliserer.
Hæld nudler og kød over til grøntsager, vend det hele sammen og server´ evt. med chillisauce.
Anretning
Man kan anrette i portionsskåle eller på et stort fad, så alle selv kan tage.
Kommentarer og forslag til opskriften