Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl kartofler og gulerødder, skær dem i grove stykker, og kog dem helt møre i en gryde med rigeligt salt i ca. 15 min.
Når grøntsagerne er møre, hælder du alt vandet fra, lader grønsagerne dampe lidt af, og moser det hele med et piskeris.
Smag til med en god sjat olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Skræl majroerne, og hak dilden, både stilke og blade, super fint med en skarp kniv.
Halvér radiserne, og skær majroerne i tern.
Vend radiser og majroer med godt med fintrevet citronskal, lidt citronsaft, et par dråber olivenolie og godt med friskkværnet peber. Ingen salt!
Vend dilden løst op i mosen.
Fjern skindet på makrellen, og pluk kødet forsigtigt af det store rygben. Vær ekstra opmærksom omkring bugen af fisken, da benene her kan være små.
Gem kødet til anretning.
Lige inden servering varmer du mosen godt igennem, tager den fra varmen, og vender kærnemælken løst sammen med. Pas på ikke at røre mos og kærnemælk helt sammen.
Anret mosen på en tallerken med stykker af makrel og det sprøde grønt på siden.
Kundekommentarer ()