0
Urtemos med røget makrel, kærnemælk og sprød grønt

Urtemos med røget makrel, kærnemælk og sprød grønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spisekartoflergulerødder
1 min.
Urtemos

Skræl kartofler og gulerødder, skær dem i grove stykker, og kog dem helt møre i en gryde med rigeligt salt i ca. 15 min.

Når grøntsagerne er møre, hælder du alt vandet fra, lader grønsagerne dampe lidt af, og moser det hele med et piskeris.

Smag til med en god sjat olivenolie, salt og friskkværnet peber.

radisermajroercitrondild
10 min.
Grønt

Skræl majroerne, og hak dilden, både stilke og blade, super fint med en skarp kniv. 

Halvér radiserne, og skær majroerne i tern.

Vend radiser og majroer med godt med fintrevet citronskal, lidt citronsaft, et par dråber olivenolie og godt med friskkværnet peber. Ingen salt!

Vend dilden løst op i mosen.

hel røget makrel
20 min.
Makrel

Fjern skindet på makrellen, og pluk kødet forsigtigt af det store rygben. Vær ekstra opmærksom omkring bugen af fisken, da benene her kan være små.

Gem kødet til anretning.

kærnemælk
30 min.
Anretning

Lige inden servering varmer du mosen godt igennem, tager den fra varmen, og vender kærnemælken løst sammen med. Pas på ikke at røre mos og kærnemælk helt sammen.

Anret mosen på en tallerken med stykker af makrel og det sprøde grønt på siden.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
855 kcal
Fedt:
64 g
heraf mættede fedtsyrer:
10,6 g
Kulhydrat:
36,3 g
heraf sukkerarter:
15,4 g
Kostfibre:
7,9 g
Protein:
31,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?