Start med at skrælle kartofler og gulerødder. Skær dem i grove stykker og kog dem helt møre i en gryde med rigeligt salt. Ca. 15 min.
Når grøntsagerne er møre, hælder du alt vandet fra, lader grønsagerne dampe lidt af og moser det hele med et piskeris. Smag til med en god sjat olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Skyl radiser og dild. Skræl majroerne.
Hak dilden, både stilke og blade, super fint med en skarp kniv.
Halvér radiserne og skær majroerne i tern. Vend radiser og majroer med godt med fintrevet citronskal, lidt citronsaft, et par dråber olivenolie og godt med friskkværnet peber. Ingen salt!
Dilden vender du løst op i mosen.
Fjern skindet på makrellen og pluk kødet forsigtigt af det store rygben. Vær ekstra opmærksom omkring bugen af fisken, da benene her kan være små.
Gem til anretning.
Lige inden serveringen varmer du mosen godt igennem, tager den fra varmen og vender kærnemælken løst sammen med - pas på ikke at røre mos og kærnemælk helt sammen. Anret mosen på en tallerken med stykker af makrel og det sprøde grønt på siden.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()