0
Vadouvan stegt kotelet med saltbagt knoldselleri, Bøllingsø, karamelliseret hvidløg og grønkål

Vadouvan stegt kotelet med saltbagt knoldselleri, Bøllingsø, karamelliseret hvidløg og grønkål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

knoldselleri
1 min.
Saltbagte selleri:

(hvis du har god tid):
Skyl sellerien grundigt, del den på midten og læg den i et ovnfast fad. Dæk den med salt, og bag den i en 200 grader varm ovn i 2-2½ time. Fjern saltet, skær skrællen af sellerien, og del det saftige kød i mundrette stykker.

(hvis det skal gå lidt hurtigere):
Skræl sellerien, og del den i 8-10 "både". Skyl dem grundigt, og læg dem i en bredbundet gryde med en god klat smør og 1 dl vand. Krydr med salt og lidt sukker (i forholdet 1 til 2) og kog selleristykkerne under låg i 8-10 min., til vandet næsten er fordampet. Fjern låget, og lad sellerien glasere i det tilbageværende smør. Sluk for varmen, og lad sellerien dampe lidt af til senere.

små kartoflerbredbladet persille
5 min.
Kartofler:

Skrab/skrub de små kartofler, og kog dem i vand med salt i 15-18 min., til de er møre. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr med lidt god salt. Vend med hakket persille.

koteletvadouvanhvidløg
15 min.
Koteletter:

Krydr kødet på begge sider med vadouvan, lidt salt og lidt peber. Kom lidt neutral olie på en varm pande, og steg kødet. Lad det få en god karamellisering, før du vender dem, og steger dem på den anden side. Idet du vender kødet, tilsætter du lidt hakket hvidløg (brug 1-2 fed her) til panden sammen med en lille klat smør, og lader det bruse op. Lad koteletterne stege ved svag varme, til de er møre og gennemstegte. Det tager typisk 2-3 minutter på hver side!

grønkålhvidløgBøllingsø ostknoldselleri
25 min.
Grønkål med karamelliseret hvidløg:

Rib grønkål, og skyl den grundigt i 2 hold koldt vand. Dræn kålen. Pil hvidløg, og skær dem i 2 mm tykke skiver. Varm panden, som du stegte koteletterne på, op til medium varme. Kom hvidløg på, og rist stille og roligt, til de er gyldne og sprøde uden at være brankede. Krydr med lidt salt, og kom selleri og grønkål på. Sving rundt med det samme, og rist i 2-3 minutter. Kom gerne en lille klat smør ved, og krydr det hele med salt og masser af frisk, knust sort peber. Riv til sidst 2/3 af osten i, vend rundt.

Bøllingsø ost
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv det sidste ost over, og server med de kogte kartofler.

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?