Marinering: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud i en skål og rør dem op med lidt olie, salt og peber. Skær havkatten i portionsstykker, læg dem ned i vaniljemarinaden og vend godt rundt. Lad fisken marinere mens resten tilberedes.
Kartofler: Skyl kartoflerne, kog dem møre i velsaltet vand og pil dem. Hak olivenerne groft og pluk oreganobladene af stilkene. Varm lidt olie op i en pande og knus kartoflerne let ned i. Tilsæt oliven, oregano, salt og peber og sauter til det hele er gennemvarmt - det skal som sådan ikke tage farve.
Tomater: Glace: Hæld rødvin og balsamico i en kasserolle, kog det ind til en tredjedel og lad det køle lidt af. Klip tomatstilkene over, så der dannes små klaser med 3-4 tomater. Vend forsigtigt klaserne i glacen, læg dem på en bageplade og dryp med en smule olivenolie. Krydr med salt og peber og bag dem i en 175 grader varm ovn i ca. 10 min. til skallen lige sprækker. Dryp den resterende glace over inden servering.
Fisk: Læg fiskestykkerne i et smurt ovnfast fad, dæk det til med stanniol og bag fisken i 12-15 min. til den er mør.
Server retten sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften