0

Variation over krabbe med krydderurter, hjemmelavet chilimayonnaise og hvidløgscrouton

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Chilimayonnaise: Kom æggeblomme, 1 fed hvidløg, sennep, chili og 1 tsk. vand i en foodprocessor og kør det helt glat. Tilsæt halvdelen af den neutrale olie i en tynd stråle. Kom 2 spsk. citronsaft ved og fortsæt med mere olie til massen er cremet og tyk. Smag til med citronsaft og chili og stil på køl frem til servering.

Crouton: Dryp brødene med en smule olivenolie og bag dem i ovnen ved 160 grader til de er godt gyldne og sprøde. Gnid godt med hvidløg på den ene side af hvert brød.

Krabbekløer: Smelt smørret i en sauterpande og sauter løgene klare deri. Kom krabbekløer og 1 dl vand ved, krydr med salt og peber og læg låg på. Lad det simre ca. 10 min. til kløerne er gennemkogte – gem lagen til senere. Giv hver klo et gok med en hammer eller lignende og pil kødet ud. Hak krydderurterne fint og rør dem med krabbekød, lidt olivenolie, salt og peber. Lad det hvile 5 min. og smag så til med citronsaft og krydderier. Form det til 2-3 store ”æg” og stil dem på køl frem til servering.

King crab legs: Kog lagen fra kløerne op igen og damp king crab ”benene” deri 2-3 min. - til de lige er blevet gennemvarme. Klip skallen op og tag forsigtigt kødet ud i hele stykker.

Læg kødet fra king crab ”benene” på midten af hver tallerken. Læg en lille portion salat ovenpå og top med krabbe”æggene”. Sæt en crouton på skrå og server straks med chilimayonnaisen til.

Kommentarer og forslag til opskriften