Kartoffelsalat: Start med at koge kartoflerne "al dente" (de må ikke koge ud). Lad kartoflerne blive kolde (kog evt. kartoflerne dagen før). Lav en dressing af hytteost, cremefraiche og sennep og smag til med salt, peber, citronsaft og sukker. Skær kartoflerne i halve og vend dem i dressingen sammen med finthakkede radiser og masser af karse.
Laksen kan med fordel lunes i en 200 grader varm ovn i 5-8 min.
Pestosauce: Olie, hvidløg, en lille håndfuld rucolasalat, pinjekerner, parmesanost, salt og peber blendes.
Server laksen og kartoffelsalaten på en bund af lidt rucolasalat (evt. iblandet lidt andet salat) og pestosaucen som tilbehør.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften