Frisk pasta, gerne grøn: Kog pastaen "al dente" i henhold til pastaens kogetid. Sigt vandet fra.
Squash og svampe sauce: Squash og svampe klargøres. Svampene deles i kvarte og squashen skæres i stave. Tag en sautér pande og varm den op, slå 2 æg ud deri og tilsæt squash og svampe. Rør det godt rundt og tilsæt fløden lidt ad gangen. Når det har stået og småkogt lidt smages retten til med salt, peber og ost.
Varmrøget laks: Skindet fjernes og laksen portionsanrettes ovenpå pastaen. Man kan også tage 1 stk. laks, skære det i mindre stykker og komme det i saucen - lige inden pastaen tilsættes. De øvrige stykker deles i 2 og fordeles på portionerne.
Pynt retten med tern af tomatkød og server retten med frisk parmesanost og godt brød.
Skulle der være laks i overskud kan det sagtens gemmes op til 3-4 dage. Server evt. resten af den varmrøget laks - lun på bund af frisk spinat. Eller som pålæg - smager fint ovenpå både fransbrød og rugbrød. Du kan også se vores øvrige opskrifter på varmrøget laks på www.skagenfood.dk.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften