Croutoner: Skær de 3 skiver brød i tern og vend dem godt med olivenolie, salt, peber og tørret basilikum. Bag croutonerne i ovnen ved 175°C til de er gyldne og sprøde, ca. 10 min.
Dressing: Hak hvidløg, chili og ingefær fint og pisk det sammen med sesamolie, soja og 2 spsk. olivenolie. Smag til med salt og peber.
Salat: Skyl salaterne, pluk dem i små bidder og bland dem godt sammen med persillebladene.
Æg: Kom lidt olie på en pande og varm den op ved middel styrke. Kom et par spsk. vand på panden og slå æggene ud heri. Spejl langsomt æggene til hviden er størknet.
Anretning: Fordel salaten i fire dybe tallerkner. Bræk laksen i mundrette stykker og fordel den ovenpå. Dryp med dressingen og drys med croutonerne. Slut af med at lægge et spejlæg på toppen. Server straks med godt brød og evt. råstegte kartofler til.
Kommentarer og forslag til opskriften