Kartoffelcreme: Porre og kartofler (200 g) ordnes og skæres i tynde skiver, dampes møre i smør. Tilsættes hønsefond, plukket timian, laurbærblade og det koges til det hele er mørt. Blendes med cremefraiche og smør (50 g) og smages til med salt og peber. Afkøles
Vagtelæg: Koges smilende (Kog i 2 min og 20 sekunder og afkøl straks i isvand)
Makrel: Fjern skindet og pluk kødet i rustikke stykker
Chips: Skær 4 kartofler i ca. 1 mm tynde skiver med en mandolin, og lad dem udvande i rindende koldt vand en times tid. Fritér i rigeligt olie ved 180 grader til de er sprøde, og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og giv dem lidt fint salt.
Kogte kartofler: Kog 8 små kartofler møre i letsaltet vand.
Anretning: Læg makrel og kartofler som vist på billedet, pynt med tynde skiver radise, capers, karse, kartofler, chips og vagtelæg. Hæld suppen i midten. Spis gerne godt brød dertil.
Kommentarer og forslag til opskriften