0
Varmrøget pebermakrel med karse og kold kartoffelcreme

Varmrøget pebermakrel med karse og kold kartoffelcreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartoffelcreme: Porre og kartofler (200 g) ordnes og skæres i tynde skiver, dampes møre i smør. Tilsættes hønsefond, plukket timian, laurbærblade og det koges til det hele er mørt. Blendes med cremefraiche og smør (50 g) og smages til med salt og peber. Afkøles

Vagtelæg: Koges smilende (Kog i 2 min og 20 sekunder og afkøl straks i isvand)

Makrel: Fjern skindet og pluk kødet i rustikke stykker

Chips: Skær 4 kartofler i ca. 1 mm tynde skiver med en mandolin, og lad dem udvande i rindende koldt vand en times tid. Fritér i rigeligt olie ved 180 grader til de er sprøde, og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og giv dem lidt fint salt.

Kogte kartofler: Kog 8 små kartofler møre i letsaltet vand.

Anretning: Læg makrel og kartofler som vist på billedet, pynt med tynde skiver radise, capers, karse, kartofler, chips og vagtelæg. Hæld suppen i midten. Spis gerne godt brød dertil.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?