0
Fanø skinke og gnocchi stegt i salvie & brunet hvidløgssmør med Krystal Karl og broccoli

Fanø skinke og gnocchi stegt i salvie & brunet hvidløgssmør med Krystal Karl og broccoli

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Hvede, Nødder, Mælkeprodukter

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Fanø skinke
1 min.
Fanø skinke:

Skær skinken i tynde strimler eller tern, og steg dem gyldne på en pande i lidt olivenolie. Tag kødet op, og sæt det til side, men gem fedtet i panden.

NB. pas på ikke at stege skinken knasende sprød og hårdt branket, da den dermed godt kan få en ubehagelig bismag.

broccolihvidløgkrystal karlgnocchisalviecitron
8 min.
Gnocchi & broccoli:

Kom de rå gnocchi på den varme pande, hvor du stegte skinken, sammen med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter, til de er gyldne og lækre. Kom hakket hvidløg på panden sammen med hele plukkede salvieblade. Soigner og del broccoli i små buketter, brug også gerne stokken, og kom dem på panden sammen med gnocchierne og et par klumper smør. Rist igennem et par minutter. Riv nu halvdelen af osten i, og vend rundt. Smag til med salt og peber, og sving det hele rundt sammen med lidt revet citronskal.

krystal karlFanø skinke
20 min.
Anretning:

Fordel gnocchi og broccoli i bunden af tallerkenerne. Drys den sprøde skinke oven på, riv det sidste ost over retten, og kværn masser af sort peber på.

Bonusinfo

Håndværk og kvalitet er nøgleordene bag den originale Fanø Skinke, som er produceret siden 1996. Den er nøje udvalgt efter størrelse, farve og fedtfordeling. Den er tørsaltet med havsalt og krydret med bl.a. nelliker, hvidløg og peber, hvorefter den er røget. Efter 6 måneders lagring er den silkeblød og mør.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?