"Pho" er en berømt suppe fra Hanoi, og betragtes af mange som Vietnams nationalret. Vietnameserne spiser den både morgen, middag og aften med mange forskellige former for fyld, ofte kylling eller oksekød, fisk eller rejer, og er et helt fast indslag i Vietnams utallige gadekøkkener. Fælles for de mange variationer er letheden og de friske krydderurter.
Skær fisken ud i tynde skiver på 2-3 mm. Bred skiverne ud på en tallerken eller et fad, og drys med fint salt og lidt sukker. Riv skallen fra limefrugten over, og pres halvdelen af limesaften over. Lad fisken trække i køleskabet til senere.
Pluk bladene af basilikum og skyl dem grundigt.
Del pak choy i mundrette stykker, og skyl dem grundigt.
Kog nudlerne i rigeligt saltet vand i 2-3 minutter, og dryp dem af i et dørslag. Vend nudlerne med et par dråber olie, f.eks. sesamolie hvis du har det, og hold dem lune.
Kom 3 dl vand pr. person, du laver mad til, i en gryde sammen med krydderiblandingen, ingefær, der er skrællet og revet fint eller skåret i ultratynde skiver (brug ca. 1/2 tsk pr. person), og kog det igennem i 2 minutter. Smag suppen til med fishsauce, (rør)sukker (1 spsk. pr person), salt og limesaft.
Kom de kogte, lune nudler i opvarmede suppeskåle. Eller én stor serveringsskål. Kog suppen op, og kom pak choy i den kogende suppe. Når suppen igen koger, kommes fisken i, og der slukkes for blusset. Lad fisken trække i den brandvarme suppe i 1 minut. Hæld den varme suppe over nudlerne og top med de plukkede krydderurter.
Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:
50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker.
Kundekommentarer ()