0
Vietnamesisk pho med mør okse, nudler og krydderurter

Vietnamesisk pho med mør okse, nudler og krydderurter

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

"Pho" er en berømt suppe fra Hanoi, og betragtes af mange som Vietnams nationalret. Vietnameserne spiser den både morgen, middag og aften med mange forskellige former for fyld, ofte kylling, svinekød, oksekød eller rejer, og er et helt fast indslag i Vietnams utallige gadekøkkener. Fælles for de mange variationer er letheden og de mange friske krydderurter.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ingefærforårsløgkoriandermynterød chili
1 min.
Grøntsager og krydderurter:

Skyl og pluk koriander og mynte, og lad gerne noget af stilken sidde på. Skyl og soigner forårsløg, og snit dem, så fint du kan. Skyl og skær chilipeber i tynde skiver, og brug dem efter smag. 

sous vide oksekødvietnamesisk Pho krydderiingefærnam pla (fiskesauce)
10 min.
Pho:

Kom kød og alt fonden derfra i en gryde sammen med 2,5 dl vand pr. person. Kog kødet op, og skum eventuelle urenheder og fedt fra, mens det simrer i 4-5 minutter. Tag kødet op, og hold det lunt. Kom krydderiblandingen og urtebouillon i suppen sammen med ingefær, der er skrællet og skåret i ultratynde strimler. Kog suppen igennem igen i 2 minutter, og smag til med fish sauce, (rør)sukker (1 spsk. pr person), salt og limesaft. Sigt suppen, og kog den op igen.

nudler
20 min.
Nudler:

Kog nudlerne i rigeligt vand i 2 minutter, og dryp dem af i et dørslag.

30 min.
Anretning:

Kom de kogte lune nudler i opvarmede suppeskåle. Skær kødet i så tynde skiver du kan på tværs af kødfibrene, og fordel skiverne på og omkring nudlerne. Ovenpå drysses mynte og koriander, fintsnittet chilipeber efter smag samt forårsløg. Lige før servering overhældes hele herligheden med spilkogende suppe, og der serveres straks.

Bonusinfo

Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:

50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?