"Pho" er en berømt suppe fra Hanoi, og betragtes af mange som Vietnams nationalret. Vietnameserne spiser den både morgen, middag og aften med mange forskellige former for fyld, ofte kylling, svinekød, oksekød eller rejer, og er et helt fast indslag i Vietnams utallige gadekøkkener. Fælles for de mange variationer er letheden og de mange friske krydderurter.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Pluk koriander, og lad gerne noget af stilken sidde på. Soigner forårsløg, og snit dem, så fint du kan. Skær chilipeber i tynde skiver, og brug dem efter smag.
Kom kød og alt fonden derfra i en gryde sammen med 2,5 dl vand pr. person. Kog kødet op, og skum eventuelle urenheder og fedt fra, mens kødet simrer i 4-5 min. Tag kødet op, og hold det lunt. Kom krydderiblandingen (og evt. lidt hønse- eller urtebouillon) i suppen sammen med ingefær, der er skrællet og skåret i ultratynde strimler. Kog suppen igennem igen i 2 min., og smag til med fishsauce, (rør)sukker (1 spsk. pr person), salt og limesaft. Sigt suppen, og kog den op igen.
Kog nudlerne i rigeligt vand i 2 minutter, og dryp dem af i et dørslag.
Kom de kogte lune nudler i opvarmede suppeskåle. Skær kødet i så tynde skiver du kan på tværs af kødfibrene, og fordel skiverne på og omkring nudlerne. Ovenpå drysses koriander, fintsnittet chilipeber efter smag samt forårsløg. Lige før servering overhældes hele herligheden med spilkogende suppe, og der serveres straks.
Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:
50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker.
Kundekommentarer ()