"Pho" er en berømt suppe fra Hanoi, og betragtes af mange som Vietnams nationalret. Vietnameserne spiser den både morgen, middag og aften med mange forskellige former for fyld, ofte kylling, svinekød, oksekød eller rejer, og er et helt fast indslag i Vietnams utallige gadekøkkener. Fælles for de mange variationer er letheden og de mange friske krydderurter.
Skyl og pluk koriander og mynte, og lad gerne noget af stilken sidde på. Skyl og soigner forårsløg, og snit dem, så fint du kan. Skyl og skær chilipeber i tynde skiver, og brug dem efter smag.
Kom kød og alt fonden derfra i en gryde sammen med 2,5 dl vand pr. person. Kog kødet op, og skum eventuelle urenheder og fedt fra, mens det simrer i 4-5 minutter. Tag kødet op, og hold det lunt. Kom krydderiblandingen og hønsebouillon i suppen sammen med ingefær, der er skrællet og skåret i ultratynde strimler. Kog suppen igennem igen i 2 min., og smag til med fish sauce, (rør)sukker (1 spsk. pr. person), salt og limesaft. Sigt suppen, og kog den op igen.
Kog nudlerne i rigeligt vand i 2 min., og dryp dem af i et dørslag.
Kom de kogte lune nudler i opvarmede suppeskåle. Skær kødet i så tynde skiver du kan på tværs af kødfibrene, og fordel skiverne på og omkring nudlerne. Ovenpå drysses mynte og koriander, fintsnittet chilipeber efter smag samt forårsløg. Lige før servering overhældes hele herligheden med spilkogende suppe, og der serveres straks.
Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:
50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker.
Kundekommentarer ()