0
Vietnamesisk pho med mør grisenakke og enoki

Vietnamesisk pho med mør grisenakke og enoki

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

"Pho" er en berømt suppe fra Hanoi, og betragtes af mange som Vietnams nationalret. Vietnameserne spiser den både morgen, middag og aften med mange forskellige former for fyld, ofte kylling eller oksekød eller rejer, og er et helt fast indslag i Vietnams utallige gadekøkkener. Fælles for de mange variationer er letheden og de friske krydderurter.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Sousvide svinenakkeingefærVietnamesisk Pho krydderifishsaucenudlerlime
1 min.
  1. Kom det braiserede kød og alt fonden derfra i en gryde sammen med 3,5 dl vand pr. person. 
  2. Kog kødet op, og skum eventuelle urenheder og fedt fra, mens det simrer i 5-10 minutter. 
  3. Kom krydderiblandingen i suppen sammen med ingefær, der er skrællet og revet fint eller skåret i ultratynde skiver (brug ca 1/2 tsk pr. person).
  4. Pluk koriander og lad gerne noget af stilken sidde på. 
  5. Pluk bladene af mynten.
  6. Kog suppen igennem igen i 2 minutter
  7. Pres saften fra limefrugten.
  8. Smag suppen til med fishsauce, (rør)sukker (1 spsk. pr person), salt og limesaft.
  9. Kog nudlerne i rigeligt saltet vand i 3 minutter, og dryp dem af i et dørslag.
  10. Fisk kødet op af suppen, og pluk det i trevler ligesom pulled pork.
enokikoriandermynte
20 min.
Anretning:

Kom de kogte, lune nudler i opvarmede suppeskåle. Eller én stor serveringsskål. Fordel kødet og enoki ovenpå nudlerne. Ovenpå drysses koriander og mynte. Lige før servering overhældes hele herligheden med den spilkogende suppe.

Bonusinfo

Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:

50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?