0
Vietnamesisk "shaking beef" oksekødssalat med tomat og brøndkarse, dertil limedip og ris

Vietnamesisk "shaking beef" oksekødssalat med tomat og brøndkarse, dertil limedip og ris

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bò lúc lắc -  er en vietnamesisk klassiker der oversat til engelsk betyder "shaking beef".

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris
1 min.
Ris:

Kog risene efter anvisning på posen.

hakket oksekødhvidløg
3 min.
Kød del 1:

Pil og finthak hvidløg, og vend det med kødet sammen med 1/2 spsk. sukker samt 1/2 tsk. salt pr. person. Form det til små kødboller gerne 6-7 pr. person. 

nam pla (fiskesauce)limeristet sesamolie
5 min.
Lime - sesam dip:

Riv den grønne del af limefrugtskrællen fint, og pres saften over den revne skræl. Rør med dobbelt så meget sukker, som der er saft, og tilsæt fish sauce og sesamolie.

limetomaterbrøndkarse
10 min.
Tomat og karse:

Skyl tomater og brøndkarse. Skær tomaterne i tynde skiver. Fordel tomatskiverne på et fad eller på tallerkener. Dryp med lime-sesam dip.

tamari/soyahakket oksekødrødløg
20 min.
Bò lúc lắc

Pil rødløg, og snit det, så fint du kan. 

Varm en god pande, gerne af støbejern, op til høj varme. Kom neutral olie på panden, og når olien næsten ryger, tilsættes det kødbollerne, som brunes grundigt, mens du hele tiden ryster med panden, og vender rundt. Når kødbollerne er godt brunet, tilsættes masser af knust sort peber. Brug rigeligt, gerne hvad der svarer til 5-8 hele peberkorn pr. person. Lad peberet riste igennem i et par minutter. Tilsæt nu de snittede løg, og rist igennem i yderligere 2-3 min. Kom lidt lys eddike (1/2 spsk. pr. person) og soya på, og lad det koge helt ind, mens du ryster panden og kødbollerne glaserer ind i marinaden.

brøndkarse
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Kom kødboller og løg over salaten, og pynt med brøndkarse.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?