Bò lúc lắc - er en vietnamesisk klassiker der oversat til engelsk betyder "shaking beef".
Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog risene efter anvisning på posen.
Pil og finthak hvidløg, og vend det med kødet sammen med 1/2 spsk. sukker samt 1/2 tsk. salt pr. person. Form det til små kødboller gerne 6-7 pr. person.
Riv den grønne del af limefrugtskrællen fint, og pres saften over den revne skræl. Rør med dobbelt så meget sukker, som der er saft, og tilsæt fish sauce og sesamolie.
Skyl tomater og brøndkarse. Skær tomaterne i tynde skiver. Fordel tomatskiverne på et fad eller på tallerkener. Dryp med lime-sesam dip.
Pil rødløg, og snit det, så fint du kan.
Varm en god pande, gerne af støbejern, op til høj varme. Kom neutral olie på panden, og når olien næsten ryger, tilsættes det kødbollerne, som brunes grundigt, mens du hele tiden ryster med panden, og vender rundt. Når kødbollerne er godt brunet, tilsættes masser af knust sort peber. Brug rigeligt, gerne hvad der svarer til 5-8 hele peberkorn pr. person. Lad peberet riste igennem i et par minutter. Tilsæt nu de snittede løg, og rist igennem i yderligere 2-3 min. Kom lidt lys eddike (1/2 spsk. pr. person) og soya på, og lad det koge helt ind, mens du ryster panden og kødbollerne glaserer ind i marinaden.
Som vist på billedet. Kom kødboller og løg over salaten, og pynt med brøndkarse.
Kundekommentarer ()