0
Gỏi cuốn - Vietnamesiske forårsruller med havkat, spidskål, glaskål og peanut-chili-dip

Gỏi cuốn - Vietnamesiske forårsruller med havkat, spidskål, glaskål og peanut-chili-dip

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
basmatiris
1 min.
Ris del 1:
  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Stil dem til side og lad dem køle let af.
peanutss
2 min.
Peanutdip:
  1. Rør fishsauce og limesaft sammen med samme mængde sukker som der er væske
  2. Del væsken i 2 dele. 1 lille skål med 2/3 og én anden skål med 1/3 
  3. Hak peanuts og kom dem i den ene store del (2/3 del af væsken) sammen med finthakket chili - efter smag!
havkatfilet
5 min.
Fisk del 1:
  1. Skær fisken ud i små tern på ca 1x1 cm.
  2. Vend fiskestykkerne med det sidste 1/3 af dippen og lad det trække 5-10 minutter.
koriandermynte
10 min.
Kål & krydderurter:
  1. Soigner spidskålen og snit det så fint du magter.
  2. Skræl glaskålen og skær det i fin julienne  - brug gerne et mandolinjern.
  3. Pluk mynte således at de mest træede stilke kasseres.
  4. Skær den nederste 1/3 af korianderstilkene og kasser disse.
  5. Skyl alle ingredienser individuelt i koldt vand og slyng dem tørre i en salatslynge.
  6. Kom hver ting i individuelle skåle.
havkatfilet
20 min.
Fisk del 2:
  1. Dup fisken tør i køkkenrulle
  2. Vend fisken i lidt maizena, kartoffelmel eller almindeligt mel
  3. Friter fisken i en lille friture eller steg dem i rigeligt olie på en pande til de er sprøde.
  4. Kom de sprøde fisk på fedtsugende papir
  5. Drys med salt 
basmatiris
28 min.
Ris del 2:

Vend de lune ris med lidt af den resterende dip samt lidt fint snittet spidskål

30 min.
Anretning:
  1. Kom rispapir på en tallerken og sæt en stor skål med varmt vand foran dig (den skal være stor nok til at du kan dyppe rispapiret deri!)
  2. Kom den stegte fisk, kål, krydderurter og peanut dip i skåle
  3. Dyp nu ét stykke rispapir i det varme vand kom det på en tallerken og fordel lidt fyld i midten - top med dip
  4. Læg det lige under midten af rispapiret uden at nå helt ud til kanten. Fold nu siderne ca. 2 cm ind om fyldet og fold så bunden ind over de overlappede sider. Nu skal der blot strammes op ved at rulle den resterende del stramt op. Lav alle de ruller du kan - og lige inden servering halverer du dem med en skarp kniv og anretter dem stående med skærefladen opad.

Alternativt kan du stille det hele på bordet og lade familien lave "saml selv" det er rigtigt hyggeligt! 

 

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?