0
Vietnamesiske forårsruller med sriracha-stegt Hopballekylling & tangpesto

Vietnamesiske forårsruller med sriracha-stegt Hopballekylling & tangpesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg er absolut ellevild med friske vietnamesiske forårsruller eller rispapirruller som mange kalder dem, da de netop er lavet af rispapir. Man fylder rispapiret med lækre sprøde fintskårne grøntsager, masser af friske krydderurter, kød, kylling, fisk eller skaldyr samt gode cremer, dips eller dressinger. Så ruller man dem sammen som en forårsrulle og serverer dem sammen med en eller flere lækre dips. I min familie synes mine børn, at det er en fest, hver gang vi skal have disse ruller. Vi plejer bare at sætte det hele på bordet i en masse små skåle og fade, og så er der ellers dømt rul-selv-ruller.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris:
  1. Kog risene efter anvisning på posen.

    Stil risene til side, og lad dem køle let af.

Kyllingestrimler fra HopballeSriracha sauce
5 min.
Kylling del 1:
  1. Vend kyllingestykkerne med ca. 1/3 af srirachasaucen, og lad dem trække 5-10 minutter.
korianderagurkgulerod
10 min.
Gulerod & krydderurter:

Skræl og skær gulerod i så fine strimler som muligt (her kan man med fordel anvende et mandolinjern). Skær agurk i fin julienne. (Brug også her gerne et mandolinjern.) Skær den nederste 1/3 af korianderstilkene, og kasser disse.

Skyl alle ingredienser individuelt i koldt vand, og slyng dem tørre i en salatslynge. Kom hver ting i individuelle skåle.

Kyllingestrimler fra Hopballe
20 min.
Kylling del 2:

Vend kyllingestykkerne i lidt maizena, kartoffelmel eller almindeligt mel. Friter dem i en lille friture, eller steg dem i rigeligt olie på en pande, til de er sprøde og gyldne. Kom den sprøde kylling på fedtsugende papir. Drys med lidt fint salt.

tangpestoVietnamesisk rispapir / Bánh tránglime
35 min.
Anretning:

Kom rispapir på en tallerken, og sæt en stor skål med lunt vand foran dig (den skal være stor nok til, at du kan dyppe rispapiret deri). Kom den stegte kylling, tangpesto, gulerødder, agurk, krydderurter og resten af srirachasaucen i skåle.

Dyp nu ét stykke rispapir i det varme vand. Kom det på en tallerken, og fordel lidt fyld i midten. Top med lidt tangpesto.

Læg fyldet lige under midten af rispapiret, uden at det når helt ud til kanten. Fold nu siderne ca. 2 cm ind om fyldet, og fold så bunden ind over de overlappede sider. Nu skal der blot strammes op ved at rulle den resterende del stramt op. Lav alle de ruller du kan, og lige inden servering halverer du dem med en skarp kniv.

Server limebåde dertil samt kogte ris i små skåle. NB. Risene skal ikke fyldes i rispapiret.

Alternativt kan du stille det hele på bordet og lade familien lave "saml selv", det er rigtig hyggeligt og sjovt.

 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?