0
Vietnamesiske friske forårsruller med havtaske og peanut - agurke dip

Vietnamesiske friske forårsruller med havtaske og peanut - agurke dip

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Havtaske: Fjern hinderne og afpuds fileterne. Skær nu fisken ud i stykker af ca. 2 x 2 cm. På en meget varm pande ristes fisken i lidt neutral olie - kun lige i ca. 30 sekunder - tilsæt nu oystersauce, 2 spsk fishsauce, 1 spsk sesamolie, saften fra 1 lime samt ristet sesam og lad det koge ind til det tykner omkring fisken. Hold det lunt mens du samler forårsrullerne.

Vietnamesiske forårsruller forberedelse: Pluk koriander og mynte og læg det i isvand sammen med salaten der er skåret i strimler. Kog risnudlerne efter anvisning på pakken og køl dem af i vand. Skær agurken ud i tynde bjælker på ca. 0,5 x 0,5 x 8 cm. (gem en halv agurk til dip) og lad også dem liggelidt i isvandet. Sørg for at det hele dryppes godt af inden du samler forårsrullerne.

Vietnamesiske forårsruller - sådan samler du dem: Dyp rispapiret i varmt vand og læg det op på et rent skærebræt foran dig. Fordel nu fyldet - i nævnte rækkefølgelige: mynte, koriander, vermicelli, havtaske + lidt af marinaden og til sidst agurk. Læg det lige under midten af rispapiret uden at nå helt ud til kanten. Fold nu siderne ca. 2 cm ind om fyldet og fold så bunden ind over de overlappede sider. Nu skal der blot strammes op ved at rulle den resterende del stramt op. Lav alle de ruller du kan - og lige inden servering halverer du dem med en skarp kniv og anretter dem stående med skærefladen opad.

Peanutdip: I en morter knuses palmesukker, hakket chili (af 1 chili) og hakket hvidløg - tilsæt peanuts og knus dem let. Bland nu 3 spsk. fishsauce, 1 spsk. sesamolie og saften fra de 2 lime i. Snit forårsløg og den anden røde chili meget fint og tilsæt sammen med små tern af skrællet agurk befriet for kærner.

Fif: PAS PÅ ikke at komme for meget fyld i rullerne - de bliver umulige at samle - så hellere lave nogle flere! Der er alligevel ALDRIG nok

Bonusinfo

Se på illustrationen her hvor nemt det er at rulle en frisk vietnamesisk forårsrulle. Rispapiret dyppes først hurtigt i et fad med lunt vand.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?