0
Vietnamesiske kødboller med nudelsalat, sød chilisauce og broccoli

Vietnamesiske kødboller med nudelsalat, sød chilisauce og broccoli

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

skalotteløghvedemelneutral olie
1 min.
Ristede skalotteløg

Pil løgene, og skær dem i fine tynde løgringe på et mandolinjern. Drys med lidt salt, og vend rundt. Drys med hvedemel, og vend rundt igen. Sørg for at alle løgringene er delt fra hinanden, og at de er dækket med et tyndt lag mel. Kom 2-3 cm neutral olie i en gryde. Varm olien op til ca. 180 grader (det passer, når det syder omkring enden af en tændstik). Fritér nu løgene i olien lidt efter lidt, og læg dem, efterhånden som de er sprøde og gyldne, på lidt fedtsugende papir, fx køkkenrulle. Drys med lidt fint salt.

hakket grisekød 6-9%forårsløgkoriander
10 min.
Krydrede løg-frikadeller

Rør kødet sejt med lidt salt. Krydr med halvdelen af chilisaucen, halvdelen af de ristede løg, halvdelen af de fintsnittede forårsløg samt halvdelen af korianderen, der er hakket fint. Tilsæt æg, og rør det godt sammen. Steg små flade frikadeller i rigeligt neutral olie. Bemærk, at dejen er temmelig våd. Det skal den være, så form frikadellerne forsigtigt, og brug rigeligt med olie på panden.

25 min.
Nudelsalat

Kog nudlerne i rigeligt, saltet vand i 2-3 min. Dræn vandet fra nudlerne, og kom dem i en skål sammen med den anden halvdel af chilisaucen, de sidste ristede løg, forårsløg og koriander. Vend det hele rundt med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Skyl og del broccolien i små buketter, og kog dem i letsaltet vand i 2 min. Dræn vandet fra, og vend broccolien sammen med nudlerne.

nam pla (fiskesauce)limerød chili
35 min.
Lime & chili dip

Pres saften fra halvdelen af limefrugten, og bland saften med fishsauce og lidt sukker - ca. lige dele af alle tre ting. Tilsæt tynde skiver af rød chili, og lad den trække et stykke tid.

45 min.
Anretning

Server kødbollerne med nudelsalat, limebåde og en lille skål med limedippen til at justere styrke-, syre-, sødme- og saltbalancen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?